Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Is een pakketverzekering sluiten zinvol?

Wat is wijsheid? Sluit je al je verzekeringen bij dezelfde partij af, of stel je zelf een mooi boeketje samen? Voor beide manieren valt iets te zeggen. Verzekeraars geven je meestal korting als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Aan de andere kant heb je minder vrijheid om per verzekering te kiezen welke het best aansluit op jouw situatie.

Verzekeraars geven je meestal korting als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Je sluit dan je autoverzekering, woonhuisverzekering(en), aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering en rechtsbijstandsverzekering allemaal bij dezelfde partij.

Autoverzekering belangrijk

Vooral autoverzekeringen worden de laatste tijd duurder. En dan met name de all-risk varianten. De autoverzekering maakt een groot deel uit van je totale verzekeringspakket. Als de kosten ervan stijgen, voel je dat in je portemonnee. Als je echter vanwege de premiestijging overstapt naar een op dat moment goedkopere verzekeraar, verlies je jouw pakketkorting. Blijven is duur maar weggaan dus ook.

Gemak dient de mens

Eén verzekeraar betekent ook één aanspreekpunt. Dat scheelt je rompslomp bij schade. Stel dat je een lekkage hebt gehad in een slaapkamer, dan moeten je muren opnieuw geschilderd worden en het opgebolde laminaat kan de container in. De schade aan de muur wordt vergoed door de opstalverzekering. De kosten van nieuw laminaat komt voor rekening van je inboedelverzekering.

Met een samengesteld pakket doe je twee meldingen, vul je twee schadeformulieren in en krijg je twee offertes voor het herstel. Dubbel zoveel rompslomp dus. Met een pakket regel je alles in één keer.

Prijs niet het enige

Voor verzekeringen geldt dat consumenten sterk gefixeerd zijn op prijs. Dat is begrijpelijk, de premieafschrijvingen zijn het meest zichtbare deel van je verzekering. Maar de afwikkeling van je claim bij schade is minstens zo belangrijk. Dat is waarom je de verzekering in de eerste plaats afsloot. En let op: dan gaat het echt niet alleen om de goed bereikbare telefonist.

Waardering voor goede klanten

Hoewel polisvoorwaarden vaak kleine boekwerken zijn, kennen verzekeringen nog steeds veel moeilijk definieerbare onderdelen. Diefstal op reis bijvoorbeeld. Gestolen kostbaarheden worden alleen vergoed als je voorzichtig genoeg bent geweest. Soms is dat overduidelijk, soms is dat discutabel.

Een klant die al zijn verzekeringen bij dezelfde verzekeraar heeft lopen, krijgt in discutabele situaties sneller het voordeel van de twijfel. Zo werkt het nu eenmaal. Eén keer het voordeel van de twijfel krijgen, kan een premieverschil in één keer teniet doen.

Sluit je via ons je verzekeringspakket af, dan weet je zeker dat je altijd perfect geholpen wordt bij schade. Of je nu in een totaalpakket hebt of een samengestelde polismap. Door onze jarenlange ervaring met verzekeringen krijg je bij ons de perfecte samenstelling van prijs en kwaliteit. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

De Jong Assurantiën B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie