Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Roze auto voert schadelijst aan

Rondrijden in een knalroze auto lijkt veilig. Iedereen ziet je immers van mijlenver aankomen. Toch veroorzaken juist bestuurders van roze auto’s de meeste aanrijdingen met andere automobilisten. Dit becijferde het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Wat betreft merken staat de Chevrolet bovenaan de lijst. Gelukkig is het nog niet zo dat je voor een roze auto standaard een hogere verzekeringspremie betaalt.   

Als je een schade doorgeeft, weet je verzekeraar om welk merk auto het gaat en welke kleur die heeft. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek bundelt de informatie van alle aangesloten autoverzekeraars.

Roze en bruin aan top
We gaan ons niet wagen aan een verklaring voor de roze auto op nummer één. Het is immers niet de bedoeling om emancipatievragen op te roepen. Naast roze zijn ook auto’s in de kleur bruin en crème vaker betrokken bij een schadegeval.

Top-5 aanrijdingen per autokleur
1. Roze - 2,35%
2. Bruin- 2,28%
3. Crème - 2,19%
4. Zwart - 2,12%
5. Grijs - 2,00%

Meeste aanrijdingen met een Chevrolet
Als we kijken naar de merken is er geen direct verband tussen het formaat van de auto en het aantal aanrijdingen. Op nummer twee staat de gemiddeld relatief kleine Suzuki. De nummers één en drie worden door de doorgaans wel grotere Chevrolet en Mercedes bezet.

Top-5 aanrijdingen per automerk
1. Chevrolet - 2,52%
2. Suzuki - 2,39%
3. Mercedes - 2,26%
4. Mitsubishi - 2,24%
5. Toyota - 2,23%

Premies autoverzekeringen in de lift
Autoverzekeringen zijn in de afgelopen jaren fors duurder geworden. Vooral jongeren moesten in de buidel tasten voor het verzekeren van hun auto. Het rijgedrag van jongeren vormt een groter risico voor verzekeraars. Hier wordt een hogere premie tegenover gezet. Sommige autoverzekeraars sluiten jongeren zelfs helemaal uit.

Het goede nieuws is wel dat de gemiddelde stijging vorig jaar iets afvlakte. Toch is de verwachting dat de stijgende lijn ook in de komende tijd doorzet. Verzekeraars maken nog steeds verlies op de autoverzekering. Op langere termijn is dat niet vol te houden. Het probleem voor de verzekeraars is dat ze de premie niet zo maar verder kunnen verhogen. De concurrentie ligt altijd op de loer om daar gebruik van te maken.

Ben je op zoek naar de meest voordelige autoverzekering in jouw situatie? Onze specialisten kijken graag met je mee, ongeacht de kleur of het merk van je auto.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

De Jong Assurantiën B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie