Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Check je zakelijke verzekeringen. Zeker nu!

Over het algemeen zijn risico’s goed in te schatten. Bijvoorbeeld de gemiddelde kans dat werknemers ziek worden, er brand uitbreekt of een bedrijf failliet gaat. Verzekeraars baseren de verzekeringspremie op de kans dat er een voorval plaatsvindt. De coronacrisis gooit alle aannames overhoop. Misschien ben jij als ondernemer ook financieel getroffen door de coronacrisis. Zeker nu is het belangrijk om risico’s zo goed mogelijk af te dekken voor de toekomst.

Veel ondernemers gaan op een inventieve manier om met de huidige situatie. Bijvoorbeeld restauranthouders die nu gaan bezorgen omdat er minder mensen bediend kunnen worden in de zaak zelf. Bedrijven schakelde verder in hoog tempo over op vergaderen per videomeetings. Dat blijkt na enige gewenning een prima alternatief.

Crisis dreunt financieel na
Als we kijken naar de nieuwe opnames op de IC’s, lijkt het hoogtepunt van de crisis voorbij. Daarmee zijn niet alle ondernemers direct uit de gevarenzone. Ook een flexibele houding van ondernemers is daar geen garantie voor. Heb je een winkel, horecazaak of B&B, dan blijf je grotendeels afhankelijk van klanten op locatie. Verlies van omzet win je niet altijd terug. Een hotelbed kan je bijvoorbeeld niet dubbel verhuren nu het weer mag. Zelfs steun vanuit de overheid  brengt daar geen verandering in.

Andere kijk op risico
Het liefst halen we 2020 compleet uit de geschiedenisboeken. Tijd om vooruit te kijken als ondernemer. Hoe ziet jouw bedrijfsmodel eruit in de nieuwe 1,5 meter samenleving. Heeft het vooral nadelen of zie je ook nieuwe kansen? De kans bestaat dat je ook anders naar risico’s kijkt dan voor de coronacrisis. Misschien ben je bijvoorbeeld voorzichtiger geworden met investeringen en pak je minder groots uit met nieuwe plannen.

Sluiten je zakelijke verzekeringen nog aan?
Met alle veranderingen is het belangrijk om te checken of jouw zakelijke verzekeringen toekomstbestendig zijn. Daarmee wordt de kans kleiner dat je in een toch al turbulente tijd schade niet vergoed krijgt omdat de dekking van je verzekeringen niet aansluit. Onder andere de volgende zaken kunnen een aanpassing van je verzekeringspakket vereisen:

  • Personele wijzigingen, bijvoorbeeld omdat je (tijdelijk) afscheid hebt moeten nemen van werknemers.
  • Wijziging van bedrijfsactiviteiten kan een ander risicoprofiel opleveren, bijvoorbeeld omdat je nu bezorgers op de weg hebt voor je restaurant.
  • Het aantal opdrachten neemt af door terughoudendheid bij opdrachtgevers.
  • Je bent anders gaan denken over de risico’s en wilt graag meer bescherming tegen inkomensverlies.


Hulp nodig?
Onze verzekeringsdeskundigen kijken graag met je mee naar de noodzaak je verzekeringspakket te wijzigen. Daarbij kijken we naar de dekking van je huidige polissen en de mogelijke risico’s die je in jouw situatie loopt. Het waarborgen van de continuïteit is het belangrijkste doel. Uiteraard nemen we ook het kostenaspect mee bij de check.

Je kunt ons voor vrijblijvend contact over risicomanagement en verzekeringen bereiken via het onderstaande formulier. We staan je graag op afstand te woord. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

De Jong Assurantiën B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie