Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Schade door de drie stormen? Pak je verzekeringen erbij

Sinds 2007 is storm het weertype dat de grootste schade veroorzaakt. In februari hebben we niet 1 maar 3 stormen voor de kiezen gekregen. De verwachte schade ligt op ongeveer een half miljard euro. Mogelijk ben jij als ondernemer ook geraakt, bijvoorbeeld door schade aan je bedrijfspand. Het kan ook zijn dat de schade dusdanig groot is dat er niet meer gewerkt kan worden. Op welke verzekeringen kun je dan terugvallen? 

De stormen waren na de vele waarschuwingen van het KNMI geen verrassing. De vraag was alleen wat voor impact ze zouden hebben. Uit gegevens van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat de schade minimaal op 500 miljoen euro komt te liggen. Dit zal mogelijk nog verder oplopen door gevolgschade.

Gebouwenverzekering en goederenverzekering voor materiële schade
Dakpannen die zijn weggewaaid, een beschadigde gevel of andere schade aan je bedrijfspand zijn meestal gedekt met een gebouwenverzekering. Soms reikt de schade verder dan alleen de buitenkant van het pand en wordt er ook binnen een ravage veroorzaakt.

Met een goederen- en inventarisverzekering zijn bijvoorbeeld de opgeslagen goederen gedekt en doorgaans ook schade aan computers en elektra. Let echter wel op het eigen risico en de voorwaarden. Zo is in veel gevallen waterschade alleen gedekt als het water via de begane grond is binnengedrongen. Waterschade als gevolg van een overstroming is een gebruikelijke uitsluiting op de dekking.

Bedrijfsschadeverzekering voor continuïteit van je bedrijf
Stormschade kan ook de continuïteit van een bedrijf in gevaar brengen. Zo kan de productie in een fabriek stil komen te liggen door waterschade bij een lek dak. Zonder bedrijfscontinuïteit kun je vaak ook geen omzet maken. Dit verlies kun je opvangen met een bedrijfsschadeverzekering. Vaak zijn ook de vaste lasten gedekt, zoals het betalen van huur en salarissen. Zo kun je jouw personeel toch nog doorbetalen.

Onderhoud pand nodig om niet aansprakelijk te worden gesteld
Wanneer een dakpan of gevelplaat van je kantoor afvliegt en iemand raakt, zul jij niet direct aansprakelijk gesteld worden. Dit wordt echter anders als het dak of de gevel niet goed onderhouden is. De meeste verzekeraars stellen als voorwaarde dat je voorzichtig bent en moet proberen schade te voorkomen. Check dus even of bijvoorbeeld de dakpannen door de storm nog steeds goed liggen. Mocht het weer gaan stormen, dan heb je er alles gedaan om (verdere) schade te voorkomen.

Alleen dit jaar zijn al 4 officiële stormen gepasseerd. Door klimaatverandering is de kans groot dat stormen, hagelbuien en ander noodweer vaker voor gaan komen. De schades hiervan kunnen enorm zijn. Zorg dus dat je bedrijf(pand) goed verzekerd is. Benieuwd hoe je dit het beste kunt doen of heb je hulp nodig bij het afwikkelen van de schade? Neem contact met ons op via onderstaand formulier. Onze adviseurs zijn je graag van dienst.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

De Jong Assurantiën B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie